• +31 (0)547 38 58 43
 • Alleen merkkwaliteit
 • 24 uurs-verzendservice
 • Paypal, Visa, Mastercard
 • meer dan 25 jaar ervaring
Artikel 1 VAN 1
Het voordeel van  ergonomisch spelen!

Als actieve uitvoerende kunstenaar en hoogleraar viool- en kamermuziek aan de Carnegie Mellon University, was violist Cyrus Forough zijn hele carrière lang op zoek naar het ideale en comfortabele vioolspel. Jarenlang probeerde hij bijna elke beschikbare schoudersteun uit en speelde zelfs een tijdje zonder. Het is natuurlijk niet alleen een kwestie van comfort. De positie van een viool, zowel staand als zittend, is een zeer onnatuurlijke situatie voor hoofd, nek, rug en schouders.

 • Voor viool
 • Performa shoudersteun van thermoplastic polymers
 • 11mm foot
 • 17mm foot
 • 25mm foot
 • 2mm zacht schuimrubber voering 
 • 5mm zacht schuimrubber voering  ( wisselbaar )
 • de zacht rubberen voering is herbruikbaar 

De ideale schoudersteun moet het instrument ondersteunen en de spanning verlichten terwijl de ruimte tussen kin en schouder opgevuld wordt. De steun moet een anatomische verbinding bieden zodat het spelen comfortabel en natuurlijk aanvoelt. Het creëren van deze perfecte schoudersteun bracht een samenwerking tot stand tussen Forough en de veelgeprezen meesterbouwers en broers Shahram en Saeid Rezvani. Na enkele jaren van discussie, experimenteren en technische kennis over productie en materialen vergaren, ontstond de meest perfecte schoudersteun - de Performa!

Elke Performa is uitsluitend vervaardigd uit materialen van de hoogste kwaliteit en heeft een breder oppervlak dan gewoonlijk om het gewicht van het instrument en de druk die ontstaat tijdens het spelen gelijkmatig over de schouder te verdelen, net zoals wanneer iemand zonder schoudersteun speelt. Het gepatenteerde ontwerp biedt een graad van comfort die nog nooit eerder is ervaren, wat resulteert in een wonderbaarlijke verlichting van spanning en pijn.

De Performa schoudersteun is volledig verstelbaar. Hij wordt geleverd met drie voeten van verschillende lengte die op de gewenste hoogte kunnen worden afgesteld. Eén is 11 mm lang, één 17 mm en één is 25 mm. Als de twee kortere voeten op hun laagste stand staan, wordt Performa de laagste schoudersteun - net alsof je zonder peelt. De lange voet van 25 mm is voor degenen die aan een of beide zijden een nog grotere hoogte nodig hebben. Alle drie zijn ze ook afzonderlijk verkrijgbaar. Het zachte schuimkussen dat op de schoudersteun wordt geleverd, is 2 mm dik. Als u echter iets dikker wilt, verwisselt u eenvoudig de pad voor de 5 mm-optie die bij elke Performa wordt geleverd. (De pad is herbruikbaar)

De laatste uitdaging om de taak te voltooien was het ontwikkelen van de perfecte voeten voor de Performa. Het ontwerp, de materiaalkeuze en de ‘grip’ waren kritische vereisten. De uitvinders vonden een zachte rubbersamenstelling die de lak niet beschadigt, een sterke grip biedt zodat de steun niet wegschuift en met minimaal contact om demping van de klank te voorkomen.

De Performa is een opwindende keuze voor elke speler, en vooral voor een speler die momenteel geen schoudersteun gebruikt, maar dat wel zou willen. Spelen zal organischer aanvoelen terwijl beperkingen en ongemak van hoofd, nek, armen en handen weggenomen worden. Zoals Cyrus Forough zegt: “Vecht nooit tegen de zwaartekracht als je speelt. Als je dat toch doet, verlies je ”. Met de Performa Shoulder Rest voelt het vioolspel organischer aan. Met Performa kunnen hoofd, nek, armen en handen zonder beperkingen en ongemak functioneren indien de steun correct op het instrument wordt geplaatst.

https://www.arc-verona.nl/out/pictures/generated/product/1/650_540_90/350100.jpg 350100

Performa schoudersteun voor viool

Artikelnummer: 350100
Direct leverbaar.