• +31 (0)547 38 58 43
  • Alleen merkkwaliteit
  • 24 uurs-verzendservice
  • Paypal, Visa, Mastercard
  • meer dan 25 jaar ervaring
Arc-Verona - Alles over snaarinstrumenten

Arc-Verona - Alles over snaarinstrumenten

Door muzikanten voor muzikanten

Wij bevelen alleen artikelen aan die wij zelf zouden gebruiken.

Jarenlange ervaring

Wij zijn meer dan 25 jaar online dealer met onze eigen werkplaats.

Veilige betaalmethoden

Wij bieden u als klant alle gangbare betaalmethoden aan.

Onze gesigneerde strijkstokken

Niet alle strijkstokken zijn hetzelfde. Ontdek bij Arc Verona wat het onderscheid is tussen alle verschillende soorten strijkstokken! Of het nu gaat om een gesigneerde vioolstrijkstok, een nobele altvioolstrijkstok of één van de vele andere strijkstokken in ons aanbod:: bij ons vind je de top-selectie die je zoekt!

Gesigneerde strijkstokken met zilvergarnituur
880,00 € *
Gesigneerde meesterstrijkstokken - goudgarnituur
4.500,00 € *
Ambachtelijke kwaliteit van de meester bepaalt sedert zes generaties het leven van de familie Mönnig in het Saksische Vogtland.
1.600,00 € *
Ambachtelijke kwaliteit van de meester bepaalt sedert zes generaties het leven van de familie Mönnig in het Saksische Vogtland.
3.500,00 € *

De snaren-winkel voor viool, altviool, cello én meer. De betrouwbare leverancier voor al je wensen als musicus!

Violenaltviolencello's en contrabassen van uitmuntende kwaliteit in alle maten en prijsklassen, studenten- en Meesterinstrumenten. Klassieke strijkstokken of carbon-exemplaren, Meesterstrijkstokken en barokstrijkstokken. Gepersonaliseerde koffers of hoezen voor je instrument, evenals étuis voor je strijkstokken en koffer-accessoires

Voor elke smaak en behoefte de geschikte snaren : je vindt bij ons de bekendste en beste snaren, van snaren voor kleinere studenteninstrumenten tot gitaarsnaren, snaren voor barokinstrumenten zoals discant gamba's, basviolen en mandolines en snaren voor viola d'Amore. Je vindt bij ons snaren van de Pirastro, Corelli, D'Addario, Larsen, Damian Dlugolecki, Lenzner, Jargar, Hill, Thomastik, Westminster en vele anderen.

Een uitgebreid assortiment bladmuziek voor diverse bezettingen en scholen. Verder àlles wat je als muzikant zoal nodig hebt: van instrument-accessoires zoals dempers, gereedschap, schoudersteunen en hars tot lessenaars, metronomen, stemapparaten en opnameapparatuur. En een voortdurend groeiend assortiment cd's en boeken over alles wat met muziek te maken heeft. Kortom: wij weten wat muzikanten nodig hebben en bieden een betrouwbaar en uitgebreid gamma aan benodigdheden zodat jij kan doen wat je zo graag wil: spelen, spelen en nog eens spelen!

leer meer over ons ...

Arc-Verona: dé betrouwbare strijkinstrumenten-winkel voor hoogwaardige muziekbenodigdheden

Arc-Verona biedt liefhebbers van snaarinstrumenten alles wat hun hartje begeert. Of het nu gaat om viool, altviool of cello - wij bieden je hoogwaardige muziekbenodigdheden. Als Europa's grootste postorderbedrijf voor snaarinstrumenten hebben we een uitgebreid scala aan instrumenten en accessoires waar zowel beginners als professionals blij van worden.

Europa's grootste postorderbedrijf voor snaarinstrumenten

Ben je op zoek naar uitmuntende snaarinstrumenten en de juiste accessoires, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Arc-Verona biedt een ruim assortiment:
 - Violen
 - Altviolen
 - Cello's & contrabassen
 - Strijkstokken
 - Benodigdheden & accessoires

We leveren in heel Europa. Profiteer van onze persoonlijke en uitstekende service via e-mail, telefoon of in onze lokale vestiging - wij staan voor je klaar!

Violen en accessoires

Ontdek ons aanbod van violen en bijbehorende accessoires. Terwijl in het verleden het woord ‘viool’ gebruikt werd voor snaarinstrumenten van verschillende groottes, staat het tegenwoordig specifiek voor één lid van de familie der strijkinstrumenten : de viool zélf. De viool bestaat uit een bovenblad, een rug, zijkanten en hals en is meestal handgemaakt van hout. De vier snaren van de viool lopen van de stemsleutels over de toets en de brug naar de fijnstemmers. Een viool heeft als snaren G-, D-, A- en E , die gewoonlijk van aluminium of staal zijn gemaakt.

Altviolen

De altviool verschilt qua uiterlijk niet veel van de viool. Er is echter een verschil in grootte en klank. Terwijl een vioollichaam een lengte heeft van 35-36 cm, heeft de standaard altviool een lengte tussen de 40 en 43 cm. De altviool heeft ook vier snaren die via een strijkstok in trilling worden gebracht. In tegenstelling tot de viool zijn dit de snaren C, G, D en A. Een altviool produceert diepere en warmere klanken dan de viool.

In onze online shop vind je altviool sets met alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Net als onze violen zijn ook de altviolen verkrijgbaar in verschillende lengtes. In onze gids voor altviolen vind je aanbevelingen voor de juiste altvioolmaat, afhankelijk van de leeftijd en armlengte van de speler. Wij informeren je ook graag persoonlijk. Voor bijna alle snaarinstrumenten geldt: hoe complexer de afwerking, hoe beter de klankkwaliteit. Ervaren spelers en professionele muzikanten vinden bij ons hoogwaardige Arc-Verona-instrumenten of altviolen uit de Ernst Heinrich Roth-serie die zelfs aan de hoogste eisen voldoen.

Cello en contrabas

Een cello, wordt in de volksmond ook wel een "kleine basviool" genoemd. De contrabas daarentegen is de "grote basviool". Beide instrumenten worden op de grond geplaatst. De klank wordt gegenereerd met de strijkstok of door met je vingers aan de snaren te plukken. Terwijl een cello zittend kan worden bespeeld, moet dat voor de contrabas vanwege zijn grootte een staande positie zijn.

In onze celloshop vind je het juiste instrument voor jouw doel. Of je nu concertmuzikant of een hobby-componist bent - wij bieden een grote keuze aan cello's en contrabassen. Je vindt bij ons snaarinstrumenten van Joséf Simon of Mauro Franconi, evenals cellosets die voldoen aan allerlei wensen.

Van beginner-niveau tot masterclass - snaarinstrumenten voor elke behoefte bij Arc-Verona

Kijk eens rond in onze viool-, altviool- of cellowinel. Wij helpen je  graag bij het kiezen van een instrument waar jij je optimaal bij voelt. Ook hebben we een ruim assortiment aan benodigdheden en accessoires. Koffers en hoezen, reserve snaren, bladmuziek en lessenaars, evenals kinsteunen, dempers, hars, opname- en stemapparatuur behoren tot ons aanbod. Ontdek nu de muzikale diversiteit van Arc-Verona!